נגיף ה-SARS-CoV-2 מתפשט בעולם. בדיקת יכולת המניעה וההשתלטות על המחלה הפכה למוקד העניין העיקרי. על בסיס נתונים קליניים אשר התקבלו מווהאן לגבי נגיף קורונה החדש (COVID-19) ביצעו החוקרים ניתוח מעמיק להבהרת חלק מהמנגנונים הפתולוגיים של המחלה ולזהות דרכים פשוטות לנבא את חומרתה בשלב מוקדם.
עוד בעניין דומה
230 מטופלים שחלו בקורונה במידה אשר אינה מתונה גוייסו למחקר, ומידע בנוגע למאפיינים הקליניים שלהם, המצאות ציטוקינים דלקתיים ותת-סוגי לימפוציטים מסוג T אצלם נאסף. גורמי סיכון הנוגעים לחומרת המחלה נותחו באמצעות כלים סטטיסטים, והקשר בין יחס נויטרופילים:לימפוציטים (N/LR) לחומרת מחלה, מהלך מחלה, דירוג על בסיס CT, ציטוקינים דלקתיים ותת-סוגי לימפוציטים מסוג T הוערך.
תוצאות המחקר הראו כי יחסי ה-N/LR היו קשורים באופן הדוק ל-IL-6 ו-IL-10 וללימפוציטים מסוג T תת-סוג CD3+ ו-CD8+. במיוחד, ה-N/LR נמצאו בקורלציה חיובית לחומרת ומהלך מחלה. החוקרים מצאו גם כי מין זכרי, מחלה קרדיווסקולרית ברקע, דופק ויחס נויטרופילים:לימפוציטים היו קשורים לחומרת המחלה.
מסקנת החוקרים הייתה כי כסמן מהיר ונוח של דלקת, יחס N/LR ניבא מהלך וחומרת מחלה במקרים אשר לא הוגדרו כמתונים אצל חולי קורונה; מין זכרי, תחלואה קרדיווסקולרית ודופק נמצאו כגורמי סיכון לחומרה של מחלת קורונה אשר לא הוגדרה כמתונה.
מקור:
Sen Qun et. al (2020(Frontiers in immunology doi: 10.3389/fimmu.2020.02160