חדשות

בעקבות ריבוי המקרים: ב"ספרא" מפתחים בדיקה לאלרגיה לנמלת אש

מנהלת מרפאת אלרגיה בביה"ח לילדים ספרא, העומדת בראש המחקר לפיתוח הבדיקה: "במקרי האלרגיה הקיצוניים לעקיצת הנמלה נרשמו תגובות אנפילקטיות הדורשות טיפול מיידי במזרק אפיפן"

נמלת אש. מדי חודש מגיעים למיון ילדים עם תגובות אלרגיות מגוונות. צילום: אילוסטרציה

אל נוכח העלייה במספר הילדים הסובלים מתגובה אלרגית לעקיצת נמלת האש, בבית החולים ספרא לילדים ערכו מחקר לפיתוח בדיקה שתחשוף סיכון לאלרגיה כזו.

בית החולים הגיש לאחרונה בקשה לאיגוד הישראלי לאלרגיה ואימונולוגיה לקבלת תקציב למימון שלבי הפיתוח הראשוניים של הבדיקה.

"בשנים האחרונות אנו רואים עלייה במספר הילדים המגיעים לבית החולים עם אלרגיה לעקיצה של נמלת האש", אומרת פרופ' מונה כידון, יועצת לאלרגיה ואימונולוגיה של כללית שירותי בריאות במחוז מרכז ומנהלת מרפאת אלרגיה בבית חולים ספרא, שעומדת בראש צוות החוקרים לפיתוח הבדיקה.

"יש מי שחשים רק תחושה צורבת וכאב לאחר העקיצה ובקרב מי שיש לו נטייה לאלרגיה, תיתכן תגובה אלרגית כחצי שעה לאחר העקיצה. מדי חודש מגיעים למיון כעשרה ילדים בגילים שמונה ומעלה עם תגובות אלרגיות מגוונות. התגובות נעות בין פריחה מפושטת, גרד בגוף ובעיניים, נזלת, שיעול וקוצר נשימה ובמקרי האלרגיה הקיצוניים נרשמו תגובות אנפילקטיות הדורשות טיפול מיידי במזרק אפיפן".

על המחקר שנועד לפתח בדיקה לאלרגיה לעקיצת נמלת האש מספרת פרופ' כידון כי הוא נעשה  בשיתוף פעולה עם המחלקה לחקר חרקים במכון וולקני והמעבדה הביוכימית באוניברסיטת בר אילן. "מטרתנו היא לזהות את החלבונים שגורמים לאלרגיה מנמלות אש ולייצר תמיסה סטנדרטית שאיתה ניתן לבצע בדיקה עורית למטופלים החשודים כאלרגיים לנמלת האש, בדיוק כמו שעושים בבדיקות אלרגיה לרכיבים אחרים".

על הנמלה מסבירה פרופ' כידון כי מדובר במין פולש שהגיע לארץ בעשורים האחרונים ביבוא של צמחים למשתלות.

נושאים קשורים:  אלרגיה לנמלת אש,  נמלת אש,  פרופ' מונה כידון,  חדשות,  בית החולים לילדים ספרא
תגובות
אנונימי/ת
21.11.2024, 08:29

1- כל הכבוד על היוזמה
2- הזן בישראל הוא "נמלת האש הקטנה"( Wuchereira bancrofti ) . 3- יש להבדילו מזן אחר "נמלת האש" (Solenopsis invicta) שלא נמצא בישראל.
4- לזן Solenopsis יש חומר מסחרי לטסט ,לחיסון ואף לבדיקת דם יחודית
5- לזן Wuchereira אין אכן דרך לבדוק מעבר לחשד הקליני
6- Wuchereira הגיעה לארץ לראשונה לאזור עמק הירדן עקב יבוא עץ מדרום אמריקה לשימוש בתעשיה