מקרופאגים

המקרופאג הראשון של התינוק

במחקר זה תאי HC משופעלים נמצאו בשפע בשלבי ההריון המוקדמים והופחתו עד למועד הלידה

עובר, חבל הטבור. צילום אילוסטרציה

חשיבות המקרופאגים העובריים בשלייה (תאי הופבאוור [HCs]) באה לידי ביטוי בעת הופעתם 18 יום לאחר ההתעברות ולאורך המשך ההריון. לא ידוע כיצד תאי HC בבני אדם מתפתחים במהלך הריון בריא וכיצד סביבה ואונטוגנזה משפיעים על הפנוטיפ שלהם.

במחקר זה, סיווגו החוקרים תאי HC אנושיים אקס-ויוו, חקרו את הפלסטיות הפנוטיפית ואפיינו תגובות אנטי-ויראליות המתרחשות במהלך ההריון.

תאי HC משופעלים נמצאו בשפע בשלבי ההריון המוקדמים והופחתו עד למועד הלידה; עדויות מולקולריות הראו על פנוטיפים דלקתיים בשלבים מוקדמים בהריון. תדירות הימצאותם של תאי HC עם פנוטיפים רגולטוריים נשארה גבוהה לאורך ההריון. בנוסף, תאי HC במועד הלידה הפגינו תגובות מוקהות לגירוי, מה שהצביע על פלסטיות מופחתת. האינטרפרון IFN-λ1 הינו אינטרפרון שלייתי אשר נמצא כמגן פחות מאשר IFN-α, מה שהצביע על חולשה פוטנציאלית ביכולת החיסונית האנטי-ויראלית.

תוצאות המחקר הראו כי תגובות תלויות ליגנד ווסתו באופן זמני: החוקרים שמו לב לחוסר במתווכי דלקת וכן לשעתוק גנים אנטי-ויראליים מופחת לאחר אקטיבציה של RIG-I במועד הלידה. וויסות תגובות חיסונית זה נצפה על אף שכל תאי ה-HC הפיקו מתווכי דלקת בעקבות גירוי IFN-γ וליפופוליסכרידים. באופן כללי, סיכמו החוקרים כי הודגמה יכולת חיסון רציפה ומתפתחת כחלק מההיסטוריה הטבעית של תאי HC לאורך ההריון.

מקור: 

Dominika Swieboda et. al (2020) Journal of Immunology https://doi.org/10.4049/jimmunol.1901185 DOI:

נושאים קשורים:  מקרופאגים,  הריון,  אנטי-ויראלי,  תאי הופבאוור,  מחקרים
תגובות